Så deilig ute i dag 😍

Så deilig å kjenne sola varme igjen 🥰

1.mars 2019

En solfyllr 1 mars 🙏🏻

Hei, jeg ønsker dere en solfyllt og fin fredag! Jeg pleier å lage en ny side I bloggen for hver måned, Men jeg får gjøre det i morgen i stedet.Jeg skrev en del på bloggen i går ettermiddag, og må legge det ut i dag. Jeg orker ikke å skrive så mye på morgenen i dag, jeg har vondt i magen, så jeg må utsette det litt. 

JeG har gallestein, men har kun hatt et anfall før, Da visste jeg ikke HVa det var, bare at noe var galt.Det gjør utrolig vondt. De fant ut på Ultra lyd at det var gallestein.

I går kveld fikk jeg et nytt anfall ,  det var utrolig vondt men jeg fikk da sove litt utover natten! 

Jeg må holde meg langt unna fet mat, og har blitt flink til det, men i går spiste jeg peanøttsmør, på brødskiven, og det var nok ikke så lurt.

smertene kom tilbake nå For en liten stund siden, så jeg har lagt meg litt ned og håper det raskt går over.

vi »prates» litt senere 😊

Salat 😍

Musikk på hjernen 😂

Denne blir jeg ikke kvitt😂 musikk på hjernen !

Hvorfor får vi «en sang på hjernen»?

Å ha en sang på hjernen kan drive folk fra vettet. Spesielt hvis du kanskje ikke helt husker teksten, og bare går rundt som en zombie og nynner på en liten melodi-loop om og om igjen. Fenomenet med sanger som «setter seg på hjernen» som det så elegant heter på norsk, har også et vitenskapelig uttrykk: Psykologier og hjerneforskere referer til slike opplevelser som INMI, såkalt involuntary musical imagery, eller ufrivillige indre musikkopplevelser på norsk. En fin anekdote om dette temaet stammer fra fjellklatreren Joe Simpson. Da han lå skadet på en isbre langt oppe i fjellene i Peru, med døden hengende over seg var det én ting som stod i hodet på ham: Boney Ms «Brown Girl in the Ring». kilde fra national geografic.

28.02.19 ☕️

Torsdags kaffen😊

Smerter i ledd i dag,Og litt problemer med å gå

da er det den nye dagen i gang, ungdommene er vel avgårde på skolen, og jeg ble litt oppgitt i stad for jeg skrevet et langt innlegg på bloggen min og når jeg skulle publisere det, så ble det slettet i stedet. Solen skinner ute og det føles vårlig, måneden vi snart gå inn i ,Kan nok overraske oss med et snøfall til. Måneden mars har aldri vært helt til å stole på😀

Men akkurat nå er det helt nydelig ute, og kanskje går det sakte men sikkert mot vår, eller rettelse det går sakte men sikkert mot vår😀🙏🏻

 Jeg hadde visning i går, det var et par innom, som megleren skal prate med i dag, så får vi se hvordan det går. I dag er en dag hvor jeg sliter med leddene mine! Jeg har skikkelig vondt for å gå, så jeg Tar en helt rolig start på dagen, med en deilig kopp varm kaffe, en titt på god morgen Norge, og en smertestillende Tablett var jeg nødt til å ta i dag! 

 Jeg har så innmari lyst til å gå til frisøren. Selv om jeg har kort hår er det så utrolig tjukk så det er vanskelig å få noe fasong på det, så jeg ønsker meg skikkelig en frisør time nå. Men det er ikke lommeboken min helt enig i . Så det kan jeg bare glemme for øyeblikket.

Er det ikke rart at det er sånne små ting som å få en hårklipp kan gjøre meg så utrolig glad! At man kan føle seg som et nytt menneske når man har fått stelt seg litt? 

Det blir mye Rydding i går også men på en måte er det jo greit da for nå ser det kjempefint ut her til helgen! det som er må ting i dag er rett og slett å henge opp tøy og sett på en ny maskin.  ellers er det faktisk ryddig og fint her og det synes jeg koselig! 

Uansett hva planer dere har i dag eller om dere ikke har planer i det hele tatt så håper dere får en god dag! Slenger gjerne på et smil når du er ute blant folk det blir satt så utrolig stor pris på ! 

En nydelig torsdags morgen ønskes dere alle!

Fra Wikipedia om indre fred 🧘🏻‍♂️Følte for å dele disse kloke ord🙏🏻

ndre fred (engelsk inner peace, ofte også benevnt som shanti fra sanskritordet med samme betydning) er et uttrykk som beskriver en sinnstilstand hvor man har fred mentalt, mens man har et åpent sinn for andre mennesker og for sine omgivelser. Indre fred har vært tilstrebet i alle kulturer, noe som kan ses igjen tilbake til noen av de eldste nedtegnete skriftene vi har. Metodene for å oppnå tilstanden varierer, eksempler er bønn, hengivelse, askese, trening, meditasjon og yoga. Uansett metode er det likevel en bred enighet om at indre fred er en kontinuerlig prosess mer enn en permanent oppnådd tilstand. Mange understreker også viktigheten av indre fred for å oppnå global fred. Den nålevende Dalai Lama har for eksempel sagt: The question of real, lasting world peace concerns human beings, so basic human feelings are also at its roots. Through inner peace, genuine world peace can be achieved. In this the importance of individual responsibility is quite clear; an atmosphere of peace must first be created within ourselves, then gradually expanded to include our families, our communities, and ultimately the whole planet. Tenzin Gyatso, den 14 Dalai Lama.[1] I moderne tid har indre fred, ofte under betegnelsen «Inner peace», også blitt en betegnelse på en kulturell bevegelse. Tilhengere av indre fred har ikke felles medlemskap i en organisasjon, og de tilhører heller ikke nødvendigvis samme religion, men finner likevel et felles referansepunkt i sitt grunnleggende livssyn.

Rett før visning 😂

27.02.19 📗☕️

Dagen i dag🙏🏻

Jeg ønsker dere en god morgen☕️ I dag skal jeg ha visning igjen, og håper selvfølgelig at det kommer noen som er interessert.  Jeg har faktisk ikke begynnt å rydde enda, så jeg har en liten jobb for meg i dag. Men kan vel si at jeg begynner å bli vant til å rydde vekk alt og gjøre det klart til at folk kan komme og se. I går så satt jeg og søkte litt på nettet om alternative boformer.  Da fant jeg ut at det å bo i kollektiv var veldig populært for de som studerer ,går på skole.,og aelvsagt var unge .Jeg fant også noe veldig interessant om en Øko-landsby i Hurdal. Det hadde vært gøy om det fantes noe alternativ boform for godt voksne som har tenåringer i huset.😊

 Jeg tenkte vi ville finne noe om det emnet, men det gjorde jeg ikke. Det skulle da latt seg gjøre og lage en slik form for kollektiv også, hvis man for eksempel hadde funnet et hus med fire soverom og to familier hadde klart  å ha to soverom vær,  delt på stue kjøkken og så videre. Eventuelt funnet ut litt i forkant om man på en måte passet sammen. 

Jeg ser at når man skal skaffe seg et sted å bo , er det store ordet KAPITAL.

Det er synd at det skal være så dyrt å ha et sted å bo.

At man må bruke mesteparten av pengene sine på å betale husleien 

men sånn er det. 

Jeg er på jakt etter en bolig , som jeg kan langtidsleie, så leeenge som mulig! 

aller helst ønsker vi å bo i lillestrøm. med kort vei til buss,  tog, butikker etc. 

jeg har i alle år, fra jeg flyttet hjemmefra, betalt mine bo- utgifter i god tid innen fristen. det ideelle for oss er en leilighet med 3 soverom! og vi er en rolig familie, med meg, og tre flotte ten-åringer!

vet dere om noen som kunne tenke seg å leie ut til oss? 

solen skinner i dag😊 og når det er visning her kl 18 i dag, så skal min far ta med ungdommen ut på bowling! herlig! vi gleder oss! 

gjør dagen deres god🙏🏻Den kommer aldri tilbake, men i morgen kommer det en ny dag! nyt disse dagene, for det er disse hverdagene som er selve livet☕️

 

 

 

26.02.19 🧘🏻‍♂️

Fever Tree Audiobook 🙏🏻 Relax and listen...🙏🏻📗

Jeg leser feber treet på norsk , magisk god bok🎭Enjoy the Magic of a good book🙏🏻

Helsemessige fordeler ved å drikke varmt vann

Mange av oss har utviklet en god vane med å starte dagen med et glass friskt vann, en god te eller en kopp kaffe for å våkne. Når vi velger vann vil vi nesten alltid foretrekke å drikke det kaldt fordi det er forfriskende. Dette er derimot ikke den beste måten å drikke vann på om magen er tom, det vil faktisk gi flere helsemessige fordeler å drikke varmt vann på tom mage. Varmt vann på tom mage hjelper fordøyelsessystemet og stimulerer fjerning av giftstoffer som påvirker immunsystemet. Ifølge eksperter er det best å starte dagen med et glass varmt vann med sitron eller te, som reduserer aktiviteten av frie radikaler i kroppen og gir en beskyttende barriere mot flere sykdommer.

jeg personlig har blitt vant til det. både morgen Og kveld. Jeg setter på vannkokeren,til vannet blir varmt uten å koke det, så drikker det uten Te eller noen annet.Kun varmt vann. Jeg synes faktisk det er kjempe godt nå. En vanesak sikkert.

Hot water is good for you 🙏🏻

En god kopp varm te, eller varmt vann, på tom mage, kan rense kroppen for giftstoffer som påvirker helsen. Vann og andre væsker stimulerer fordøyelsessystemet og hjelper kroppen med å forbedre, fordøye og eliminere matvarer. Kaldt vann etter måltider kan gjøre mer skade enn godt. Om du drikker kaldt vann stivner oljer og fett i maten du har spist, noe som gjør fordøyelsen vanskelig og tung. Eksperter anbefaler å erstatte at glass kaldt vann med lunkent eller varmt vann.

Mandag 25.02.19☕️

Mandag morgen, håper du får en kjempefin dag!Første dagen etter vinterferien, min ene ungsom skal  begynne på ny skole i dag og det blir spennende!

Jeg sitter i  et ganske rotete hus, som skal være helt  ryddig til onsdag. Da er det nemlig en ny visning her,  så får jeg bare håpe at det kommer riktig mange,  som har lyst å bo i leiligheten her ! den er kjempefin og kort vei til ALT! 

Fått laget meg en god kopp kaffe nå, to av ungdommene er på vei til skolen, den tredje begynne sent i dag har fortsatt god tid ! 

Har dere noen planer for dagen da, eller for uka? Uansett,  så ønsker jeg dere lykke til med det dere skal gjøre , og husk hvor langt  man kommer ved å være et rolig og godt menneske. Når jeg sier rolig , så mener jeg at det er rolig på innsiden ! Vi  kan være sprudlende og hoppende på utsiden , men å ha det rolig og godt  inni oss, Det er viktig, da er vi på en måte klare til å møte nesten hva som helst! 😃

Så ha en riktig riktig god start på uka! 

True..

Kreativitet er herlig ! 😀

Hallo da ønsker jeg dere en kjempefin søndag! Jeg og barnebarnet mitt var veldig tidlig oppe, og vi har spist frokost, og vi har kost med kaninen! Det syntes barnebarnet mitt er kjempe koselig 😊De store barna sover enda! 

I morgen begynner hverdagen igjen og skolen for barna ! 

Jeg har fått drukket litt kaffe men jeg bør nok  rydde litt også snart ! Jøye meg for et rot, så lenge det blir ryddet før onsdag er det jo greit. Fordi på onsdag da skal jeg ha visning på leiligheten min! 

 Da håper jeg selvfølgelig at det kommer riktig mange ! 

Tidlig oppe med barnebarnet mitt 😊

Lørdag 23.02.19 😄

Hei og god lørdag ønsker jeg dere! Og jeg driver nå og leter etter nøkkelen til kjelleren, for der har jeg nemlig en dukkevogn og en...Oi jeg fant nøkkelen!! Så nå har jeg båret opp dukke og dukkevognen .det er ikke så mye morsomt å leke med for barnebarnet mitt her nå ,nå som alt er ryddet bort i forhold til visning av leiligheten og sånn ting! 

Men vi skal nok klare å kose oss allikevel, koselig at hun skal overnatte det er jammen lenge siden sist. Vi bor riktignok trangt men  der det er hjerterom er det husrom 😃Det er jo snart hverdag igjen,  og jeg tror det skal bli helt greit og komme inn i de vanlige rutinene igjen 😀

Ferien har vært helt vidunderlig! Men vet dere, nå begynner jeg å få det litt travelt så håper dere kan nyte lørdagen deres masse 😊

Noe av der beste jeg har smakt faktisk ❤️Ikke var de dyre heller 😄

Vegetar burger laget av rødbeter ! Helt nydelig !

22.02.19 ☕️🙏🏻

jeg må si jeg gleder meg litt til leiligheten er solgt, og jeg kan begynne å tenke på litt andre ting. Det skal bli veldig godt å tenke på noe annet å kunne senke skuldrene,Og kunne begynne å gjøre ting, virkelig gjøre ting.

 Drømmen min er, jallefall en av drømmene mine er å kunne ha mitt eget mini SPA. Hvor jeg kunne gi folk litt fri i hverdagen, ved å bruke massasje, som er selvlært . 

Og jeg liker å massere og jeg har ofte hørt at folk føler seg veldig avslappet og at de har mindre vondt enn før de ble massert Av meg. Jeg ønsker også å kunne legge ansiktsmasker, hodebunnsmassasje med håroljer for et sunnere hår,  tilby sunne friske frukter, ha duft -lys og beroligende musikk slik at de kunne lukke øynene og bare lære seg å puste rolig og ha en hel time bare for seg selv . finne ro i seg selv! 

jeg ville selvsagt hatt taushetsplikt. jeg steller slitne føtter, masserer  stive nakker, løser opp knuter i ryggen, Jeg har på en måte funnet min måte som jeg har forstått at folk føler seg vel med.

 Og samtidig ta fatt på bokskrivingen igjen, som naturlig nok har stoppet litt opp når du har vært så mye annet ! 

Jeg håper at akkurat du får en kjempefin dag jeg håper det blir fint vær at alle kan gjøre litt for å glede andre og ikke glem å tenke litt på deg selv også! 

skal vi si det sånn ? love🌎

Hva gjør telefonen med deg på godt og vondt ?

Hjernen sender ut ulike hjernebølger ved ulike frekvenser. Alfabølger (8-12 Hz) i hjernen assosieres ofte med avslapning – når du føler at du ikke tenker på noe spesielt, for eksempel under meditasjon. Gammabølger (36-42 Hz) forbindes derimot med bevisst oppmerksomhet, som du bl.a. bruker når du skal regne. Og studier har vist at når du snakker i telefonen, styrkes alfabølgene. Og telefonen er dermed med på å få hjernen til å slappe av.

Det blå lyset fra skjermen er den store synderen. Det kan ha betydning for hvor lenge vi befinner oss i dyp søvn, og det kan ha direkte innflytelse på sykdommer som diabetes, kreft og fedme. Derfor har Apple lansert et rødlig nattlys på sine telefoner. For hvis du ser på blått lys før du skal sovne, produserer kroppen mindre av hormonet melatonin, som styrer døgnrytmen. Melatoninproduksjonen øker nemlig i mørke, og det gjør deg søvnig. Forskere fra Harvard anbefaler derfor at du legger vekk telefonen to til tre timer før du skal sove.

disse tingene det står om mobilbruk, fant Jeg på nettet det var nok fra illustrert vitenskap

Der er det alltid så mye spennende og interessant å lese om 😊

Greit med litt supermat av og til 😊

Sov ikke godt når det var fullmåne ! Forbereder meg på en god natts søvn (forhåpentligvis )

Driver med litt velvære ! Tror det er viktig innimellom jeg 🧚🏻‍♀️

Kjølig og godt ! 😊

21.02.19 ☕️🧘🏻‍♂️🚰

har dere noen ganger hatt en kaos av følelser inni dere, og prøvd å delt det med en av dine kjære? så har det kommet så feil ut som overhode mulig, og man angrer så mye , og blir tilgitt? jeg har en så sjenerøs mann i livet mitt. jeg er heldig! 

Ny dag 🙏🏻

Just sometimes...😂

ønsker dere en god dag! jeg sitter på mitt lille kjøkken, og vurderer om det er plass til å gjøre yoga- øvelser her 😀☕️

Det er  mulig at det lar seg gjøre. Og i går var jeg og kjøpte to kasser med nuddler, en med rekesmak og en med kylling smak. Så har de verdens beste kaffe i den Asia butikken, den heter Collagen Coffee plus ! den er utrolig god!  det er sånn med pose porsjoner! Det skal visst være en slags slanke kaffe men det visste jeg egentlig ikke før jeg så på pakken jeg var bare opptatt av at smaken var god 😀😀Nå har jeg åpnet buret til lille kanin,  slik at han kan løpe fritt på kjøkkenet😊 her er det ingen ledninger han kan bite bare den til kjøleskap og den setter vi  litt tunge ting over slik at han ikke kommer til!

Jeg synes skikkelig synd på kaniner som bare må sitte i et bur hele livet ! Det skal min lille kanin få slippe,  han  pleier å løpe på verandaen også 😊tror han har kjempe godt av frisk luft❤️

Men nå er det vel på tide for meg å hente yoga matta mi,og sette på litt behagelig meditasjons og yoga musikk slik at jeg får en god Start på dagen! 

I går kveld var jeg på besøk hos min kjære, det var kjempe koselig, og han fulgte meg hjem helt til døren❣️ Vær gode mot hverandre! love🌎

Å starte dagen med etpar glass vann på tom mage,er en utrolig bra ting du kan gjøre mot kroppen din🚰

Sant det håper jeg ! En ok blogg er mer ennå nok😊

Veganer for en måned ? Ikke for alle , men gøy for de som liker å prøve nye ting, som i livsstil 😄

20.02.19 🥪🍎☕️

ønsker dere en bra dag ! helt nydelig vær ute ! solen skinner, og det er deilig å se !

sitter her med varme rundsrykker,  vann, juice og frukt! 

det kan se ut som vi skal se på en leilighet i dag 😊

det ser jeg fram til !

det er fortsatt vinterferie, men de fleste er vel på jobben🙏🏻

Det begynner  å bli rotete i leiligheten min, men neste visning er om en uke, så jeg har mulighet til å ta det litt rolig noen dager til.

dere vet sikkert at det er mye rart her i verden, og mellom himmel og jord etc.

og at man kan google alt, ja det vet dere sikkert også😀

det har seg Slik at jeg Nesten aldri ser på klokken på  kvelden. Men når jeg gjør det er et er nesten alltid 22.22. 

så googler jeg det da i et øyeblikks kjedsommelighet, o g da står det masse(selvsagt) blandt annet :

 

litt spennende, sier ikke at det er slik, men du får alltid mange svar fra google og youtube, og nettet generellt, litt morsomt det der😀

Mitt søk på you tube ang mine 2222, som jeg ser så ofte🙏🏻

Begynte å ta bilde helt forfra, og ikke holde kamera opp, slik at man får et ekte bilde med dobbelthaker sånn virkeligheten er 🧴

Lille søte kanin, har god plass å røre seg på❤️

hei 😊 i dag har jeg  kopiert en hel artikkel om intelligens fra illustrert vitenskap .

Fordi det er så interessant, og Intelligens er så veldig mye, man kan ikke basere intelligens kun på en test, det er mange former for intelligens.hjernen er så ubeskrivelig interresant! Den slutter aldri å forundre meg.I dag våknet jeg med vondt i halsen og øre og egentlig i hele kroppen, og feber. Og så jeg må ta en helt rolig i dag, jeg håper virkelig ikke jeg har fått influensa, for det har jeg virkelig ikke tid til🧘🏻‍♂️

 Det er forresten en Tåpelig ting å si, sykdom spør ikke om det passer , Men lov å håpe at jeg er bedre i morgen!

Min yngste datter, og skal være med på Gardermoen i dag, Og bli med bestefar for å hente min eldste sønn, som kommer langveisfra :-)

Så håper jeg dagen i dag gir dere gi dere noe godt! love❤️

 

 

Litt juks å kjøpe nesten ferdig brownies 😀men det funker for oss

Artikkelen er hentet fra illustrert vitenskap. Hva er intelligens ?

Selv om noen mennesker tydeligvis er mer intelligente enn andre, er begrepet intelligens vanskelig å definere og enda vanskeligere å forstå. Den menneskelige hjernen har en enestående evne til å skaffe seg ny viten ved å trekke konklusjoner, bruke innsikten til å løse problemer, tenke abstrakt og uttrykke tanker i ord. Hvordan hjernen tar seg av disse kompliserte oppgavene, har lenge vært en gåte for forskerne, som først nå så smått har begynt å forstå hva intelligens i det hele tatt er, og hvor i hjernen den faktisk hører hjemme. Med avanserte skannere har forskerne de siste årene kunnet avsløre hvilke hjernesentre som aktiveres når forsøkspersoner må løse bestemte problemer. Denne metoden har gitt stor innsikt i hvordan hjernen arbeider og hvilken funksjon de forskjellige hjernesentrene har, men den har ikke klart å belyse i særlig grad selve begrepet intelligens. Det man vet, er at det er stor forskjell på å være intelligent og klok. Med klokskap mener vi som regel kunnskapen og evnene man har, mens intelligens snarere peker på en persons evne til å hente inn og bruke kunnskap. Høy intelligens er altså et godt utgangspunkt for klokskap, men for å bli klok må man lære noe gjennom studier og erfaringer. Vanligvis blir man derfor klokere – men ikke mer intelligent – av å lese en bok. Vrient å studere mentale evner For intelligens handler ikke bare om å ha ferdigheter innen eksempelvis språklig forståelse, hukommelse og problemløsing, men om å kunne utnytte alle evnene i hjernen på en integrert måte. Det kan illustreres ved at uansett hvor godt hjernen ellers mestrer de andre ferdighetene, består man aldri eksamen hvis man enten ikke skjønner oppgaven, ikke husker de ulike regnereglene eller ikke evner å velge den riktige matematiske formelen som kan løse oppgaven. Nettopp fordi intelligens handler om å bruke hele hjernen og alle dens evner, blir den vanskelig å studere. Den første store utfordringen ligger i å kunne måle intelligensen, slik at man kan sammenligne hjernene hos intelligente og mindre intelligente mennesker. Test måler bestemte ferdigheter Gjennom tidene har psykologer utviklet en rekke tester som skulle forsøke å måle personers såkalte intelligenskvotient eller IQ. Felles for testene er at resultatet angis i form av et tall som er tilpasset slik at resultatene fra en stor gruppe personer vil få et gjennomsnitt på 100. De mange testene er basert på forskjellige oppgavesett, og derfor har hele begrepet intelligenskvotient ofte møtt kritikk for å legge for stor vekt på bestemte ferdigheter som ikke nødvendigvis er bedre eller mer nyttige enn andre. Dermed risikerer man ikke bare at en persons IQ gir et misvisende bilde av vedkommendes virkelige intelligens, men også at ett kjønn eller en bestemt befolkningsgruppe kan komme til å fremstå som særlig intelligente bare fordi testens oppgaver er knyttet til spesielle ferdig-heter som de har bedre forutsetninger for å takle. Setter man det virkelig på spissen, kan man si at en intelligenstest som er utformet på norsk, vil gi inntrykk av at de norske er verdens mest intelligente folk, og kunstnere vil fremstå som mer intelligente enn mattelærere dersom testen har flest kreative oppgaver. Mange har kritisert IQ-testene Av den grunn blir begrepet IQ ofte sett på med stor skepsis og mistillit, men faktisk oppdaget den britiske psykologen Charles Spearman alt i 1923 at den slett ikke var så misvisende likevel. Han fant i realiteten ut at hvis en person skåret høyt i én type intelligenstest, var det stor sannsynlighet for at vedkommende også ville få en høy poengsum i andre intelligenstester, til tross for at de tok utgangspunkt i helt andre ferdigheter. Spearman formulerte derfor begrepet ”generell intelligens”, g, som er en overordnet evne til å utnytte alle de andre evnene man har. Når en person gjennomfører en intelligenstest, vil en del av resultatet altså skyldes vedkommendes spesielle forutsetninger for å løse testens problemstillinger, mens resten vil skyldes personens generelle intelligens. På samme måte som nesten alle andre menneskelige egenskaper blir intelligensen hos en person formet i et samspill mellom personens gener og miljø. I en undersøkelse fra 2009 målte psykologen Robert Plomin og kollegene ved King’s College London, Storbritannia, intelligensen til 8791 tvillingpar gjennom hele barndommen. I tidlig alder var de eneggede tvillingene nesten like intelligente, og selv om de med årene ble gradvis mer ulike, ble det heller ikke målt stor forskjell i intelligensen i 10-årsalderen. De toeggede tvillingene var derimot fra starten av ganske forskjellige, og med årene ble forskjellen større. Det tyder ikke bare på at genene spiller en rolle for intelligensen, men også at genenes betydning øker i løpet av oppveksten. Flere undersøkelser tyder på at genenes andel av den generelle intelligensen er nokså høy og dekker omtrent 50–75 prosent, men sammenhengen er komplisert. Hvis et barn som er genetisk utstyrt til å bli intelligent, vokser opp i et miljø der barnet verken får stimulans eller gis mulighet til å utvikle evnene, vil det sannsynligvis skåre lavt på en intelligenstest. Det vil andre barn i det samme miljøet også gjøre uansett genetiske forutsetninger, og derfor vil ikke genene ha noen stor effekt på intelligensen.

Mandag 18.02.19 ☕️

hei ! Her er det vinterferie for ungdommene, overnattings besøk , og kos ! 

Jeg sov litt dårlig i natt, men føler meg likevel uthvilt pga yoga i dag tidlig ☕️

En litt slapp ferie-morgen her, og det er helt greit .

jeg skriver mer om en liten stund , min tur på badet strax nemlig 😃

 

 

Legg dere ned, med håndflatene vendt oppover, og fyll lungene sakte opp med luft gjennom nesen , og pust rolig ut🙏🏻

Yoga meditasjon , hvor enkelt du kan starte!

Ang yoga/ meditation , den enkleste form : legg dere rolig ned. Ligg  komfortabelt .

klarer dere å puste med magen . Når dere puster rolig og dypt gjennom nesen , prøv å fyll magen med luft, så magen blir stor! Kjenn at luften fyller deg helt opp til skuldrene . Pust rolig ut. Gjenta gjerne 2-4 ganger. Hold gjerne en hånd på magen , og kjenn at magen blir stor og fylt av luft .

jeg skal prøve å lage en video i morgen og vise dere🙏🏻😊

Dans gjerne mens du gjør husarbeid 😃😀 så gal er jeg !

noe som kan redde dagen til andre mennesker:

smil ! Vær en god lytter , inviter, ring, besøk , gi komplimenter,selv dine nærmeste kan være mere ensomme enn du tror . Vær raus , ha er åpent sinn, ikke fordøm ! 

med disse stikkordene i bakhodet , er du laangt på vei ! Og du blir glad selv også ❤️

Søndag 17.02.19 🙏🏻☕️

Mediter, ta noen lette øvelser ,eller bare la tankene vandre ..

Vanskelig, men jeg skal la håret mitt være i fred fram til mai. Kun ta vare på det ved tilskudd av B vitaminer, håroljer . For til sommern skal jeg bli blond 😊der betyr at det må hvile etpar måneder

 

god morgen ønsker jeg dere ! 

Sovnet med vinduet oppe i natt, jeg drømte om mange katter , de var over alt ! Jeg «vasset» i katter, så våknet jeg , og satt bena ned på det iskalde gulvet . På med ullsokker, og masse ved i ovnen, varm god kaffe, og nå begynner det å bli en god lun varme i stua☕️🧘🏻‍♂️

jeg har bare noen få sider igjen i boken « det vokser et tre i brooklyn»

og jeg leser så sakte jeg kan slik at boken ikke skal ta slutt så fort 😀😀

jeg tror Mor-Åse skal lese den etter meg .

jeg er snart ferdig !

det vil bli så vanskelig å finne en bok som topper denne !Det er to bøker  til som jeg har elsket å lese, Den ene heter øya , den andre heter tråden!  jeg har lest utrolig mange bra bøker, men det er sjelden, men finner så bra perler av noen bøker som denne ! 

 Jeg får vel bare bli ferdig med de siste sidene, og gitt boken videre ! 

 Kos dere i dag. Iove🌎

Interessant 😀

Dagens Kristina 😀

Nyt din lørdagskafé 🙏🏻☕️

Alltid herlig å høre på henne😊

god morgen, ønsker jeg dere alle ! Altså..  kl er 10.38, men det er helg, godstolen var ledig, kaffe i koppen, og kos med sport på TV . 

Jeg er en av de få som ikke er så utrolig opptatt av å se på sport, men det å ha på TV, når det er vintersport, det gir meg den følelsen av gode barndoms-minner 😃☕️

Her vasker vi tøy til den store gullmedalje, henger klær overalt i vår lille hule! 

Ut en tur på butikken etterpå, og i kveld blir det filmkveld med ungdommene mine, pluss etpar ekstra. 

Det er noe av det kosligste jeg vet ! 

 

Husk å Trives med å være deg!

Husk å ha litt humor i hverdagen!

Og husk det er lov å være lei seg, og ha en dritt-dag!

Nyt de gode dagene ekstra godt!

Vær mye med familien!

Vis kjærlighet så ofte du føler for det ! Ingen er akkurat som deg ! Du er unik!

Bare ta de øvelsene du klarer, yoga skal ikke gjøre vondt 😊🙏🏻

Fredag 15.02.19 🥁☕️🧘🏻‍♀️

god morgen ønskes dere ! Det har vært ekstra travelt i det siste .

har bare blitt blogging ca annen vær dag-ish☕️ I det siste

Jeg har lovet meg selv, at uansett hvor travelt jeg har det, uansett , skal jeg blogge vær dag! 

Ikke sikkert det er så mye spennende, men jeg skal skrive til dere! 

Det var visning her i går, ikke all verdens pågang på valentines dagen, det behøver ikke alltid å være så mange heller, bare de som er her er interresert! 🙏🏻

I to dager på rad har jeg startet dagen med vaniljekaffe. Kjenner meg tung og trøtt ! 

Nei jeg må raskt tilbake med de gode vanene med å starte dagen med VANN, og tidlig meditasjon , før alle våkner her. Da føler jeg meg bedre! Uansett hvor sliten jeg føler meg! 

Blir alltid opplagt av yoga og meditasjon 😊

Morning Mindfullness 🎵🚿🧚🏻‍♀️

Jeg håper og ønsker dere alle en nydelig helg, en spennende , eller rolig helg, en helg du trenger☕️🙏🏻

jeg tror at uansett hva som skjer i dag, så kan du takle det. 

Vær dag skjer det nye utfordringer, på godt og vondt. Og vi må vidre, 

jeg håper dere lærer noe nytt vær dag ! 

Og at dere får ladet «batteriene « deres godt opp i helgen ! Love❤️

Motivation!

onsdag 24.02.19

Just for fun 😊

god morgen ! Kl er 09.43, så tidlig er det jo ikke akkurat! 

Men har kost meg med knekkebrød, kaffe og vann! Retten og sletten! 

I dag skal jeg til yoga-klassen, og det ser jeg fram til. 🙏🏻

Det var en interresent å så på leiligheten i går , han likte leiligheten så godt. Og beliggenheten. Kort vei til alt, det er bra. 

Så er d visning igjen i morgen ! 

Begynner å bli vant til å rydde unna alt.

jeg får skrive mere etterpå!

kl har blitt 14.38, i dag er jeg sliten. Utrolig sliten. Det tar på dette med leiligheten. 

Jeg er stort sett full av pågangsmot , og holder på med leiligheten, men akkurat i dag er jeg sliten. 

Jeg nærmer meg slutten av boken: det vokser et tre i Brooklyn.

og jeg føler at jeg aldri kommer til å lese en så bra bok igjen. 

Den er så bra skrevet at jeg gruer meg til den er slutt. 😊

jeg har en avtale fra kl 17-18 i dag, og imorgen er det å gjøre klart for visning igjen . 

Hvis jeg legger meg tidlig i kveld, så er jeg sikkert mer opplagt i morgen. Håper dere alle har det bra. 

Jeg vet ikke engang hva jeg skal blogge om i dag! 

Interresant !!

Greit å vite 😀

Energi er viktig når vi har mye å gjøre! Få det gjennom mat, og teknikker man kan finne fram til på feks you tube😊

Mandag 11.02.19🧘🏻‍♀️

Husk å sitt i yoga-stilling, rak i ryggen, armene hviler på knærne åpne håndflater, tommel og pekefinger mot hverandre, skuldrene bakover.. pust rolig inn gjennom nesen, fyll kroppen rolig med luft, fyll magen med luft, la magen bli stor når du fyller den med luft, og pust rolig og kontrollert ut

Ny vri : endelig mandag !

Endelig mandag !

Ja, endelig mandag ! Det var ingen skrivefeil 😃

piano musikk fyller stua, ovnen varmer, og er så vakker!

Lyset jeg fikk i morsdags-gave er så nydelig ! 

Jeg tenker at vi nesten er flasket opp med  innstillingen : uff jeg er så trøtt, uff det er mandag osv. 

Det er klart at med den innstillingen blir det en tøff start på uken ! 

Tenk om vi kunne glede oss like mye til mandager, som vi gjør til fredager 😀

jeg tenkte på det i går,at dette vil jeg snu. 

Man kan absolutt klare å tenke på ting på en ny og freshere måte ! 

Fordelen med mandager ? Alt ! På 5 virkedager, kan man absolutt utrette mye! 

Og jeg gleder meg til å starte dagen med yoga, vel vitende om at en helt ny og ubrukt uke er foran meg🙏🏻

 

Etter 30 min med yoga, er det kaffe, med morgen jazz ☕️☕️

lørdag 9.02.19 ☕️

hei, lørdags-mennesker! Kaffen er framme? 

Jeg har fått servert både kaffe, og eggerøre av min kjære på morgningen! 

Av og til er det så godt å være den som blir servert ☕️☕️

I dag, litt senere, blir det å pynte litt i leiligheten til visning kl 15 i morgen 🙏🏻

Det ble ingen morgen-meditasjon før frokost i dag, får ta det før lunch da, er helt avhengig av det blitt.

det er jo lett yoga, men jeg syntes det er meditasjon i samme slengen😀

uansett, det gjør livet mitt bedre! 

Tror jeg fortsetter å skrive litt senere.love🌎

 

pust rolig inn igjennom nesen. Pust så magen blir stor , og fyll langsomt hele kroppen din med fornyet luft. 

Og pust langsomt og kontrollert ut igjen. Gjenta❤️ Dette er en snill og god ting å gjøre for kroppen din. Stell pent med den! 

Har du noen gang hatt følelsen av ikke å klare å få nok luft inn når du puster? Og så hiver du etter pusten og prøver å trekke mest mulig luft inn i lungene, gjerne gjennom munnen mens magen trekkes innover. — Det er ikke spesielt lurt. Vi puster nemlig for mye, og ikke for lite luft, sier Aarsland. Da oppstår det et underskudd av karbondioksyd (CO2) i blodet, som gjør at hemoglobinet i blodet ikke klarer å frigjøre oksygen til hjernen, vitale organer og kroppens celler. Dermed blir oksygenet ført rundt og rundt i kroppen uten at vi får noe glede av det. Ved å puste langsommere og dypere forteller vi hjernen vår at det ikke er noen fare eller noe stress. — Når stresset og angsten tar oss kan vi bruke pusteøvelser for å normalisere pustemønsteret. Vi må lære oss å fokusere på å puste ut ut og gjerne med ssss-lyd for å skape motstand for luftstrømmen. Innpusten skal være mest mulig automatisk og helst komme lydløst gjennom nesa, forteller Anette Aarsland. 

Gode lyder.. godt med anti -stress lyder når hodepinen kommer.

Interessant 🙏🏻😊

fredag 8.02.19

For en deilig start på dagen! Ikke sovet i natt heller😒lenge siden jeg har sovet om natten!

jeg ønsker dere alle en god og hjertevarm helg ☕️☕️

Gi varme og godhet, og få dobbelt opp tilbake❤️

I dag skal jeg og ungdommene ha pannekake- kveld😀

pannekaker med banan og sjokolade-saus på! 

Skikkelig usunt og deilig! 

Jeg sitter her med mine slitne jeans, ny rød varm hårfarge, og en tunika i blått og hvitt, som jeg kjøpte i Risør i sommer! 

Kroppen og tankene er rolige og våkne , selv uten søvn. Yoga-meditasjon gjør så mye for meg, at jeg ikke trenger så mye smerte-stillende lenger! 

Jeg er helt frelst på dette, og vil så gjerne lære vidre, det jeg selv lærer☕️☕️Love!

Annacath uten filter 😊 dette er meg !

Blåbær/boost☕️

ART ALERT ! Ukjent kunstner 🙏🏻 Make you feel something ?

ART ALERT !

trenger ingen ord dette. Ang ord: vær forsiktig med de, for de kan ødelegge et annet menneske!

Shadow aka klage-Mons😀

Yoga, og interessant forklaring fra yoga Lofoten .

 Det er virkningen av yogaen og ikke prestasjonene som er i sentrum. Derfor passer denne yogaretningen for alle kropper og aldre, fra helt nybegynnere til litt øvede. Ordet yoga betyr å forene – og i Kundalini Yoga forener vi kropp, sinn og sjel. Derfor kunne jeg like gjerne sagt at «Kundalini Yoga er snarveien til din sjel og ditt selv, og erfaringen av din ypperste skjebne. Under skal jeg fortelle hva jeg mener med det. Det eneste du trenger fokusere på er deg selv Bevissthet og tilstedeværelse gir deg ekte livsglede og vitalitet, fysisk og mental ro. God helse, balanse og pågangsmot. Og når du gjør Kundalini Yoga, vil du ganske raskt oppleve at du oppnår resultater og at denne yogaretningen forandrer deg; Utvikler ditt eget potensiale, gjennom enkle men kraftfulle fysiske øvelser, meditasjon, mantra, avspenning og pusteteknikker – til ditt fullstendige jeg. Kundalini Yoga er en teknologi Kundalini Yoga er en flere hundre år gammel vitenskap og teknologi fra India, som tidligere ble videreført fra mester til utvalgte disipler, og den ble første gang åpent undervist i 1969, da Kundalini yogamester Yogi Bhajan brakte dette til Vesten. Kundalini Yoga som undervist av Yogi Bhajan ® regnes i dag som den mest omfattende av alle yogatradisjoner. «Kundalini” betyr bokstavelig talt ”hårlokken til den elskede”. Og denne poetiske metaforen henspiller på bevisstheten og flyten av energi som eksisterer innenfor hver og en av oss, og som også gjør oss i stand til å fusjonere med «vårt universelle selv». Det spirituelle aspekt ved denne yogaformen, må ikke forveksles med religion, for det er det altså ikke. Yogamesteren Yogi Bhajan sier: “We are not human beings having a spiritual experience, we are spiritual beings having a human experience”. Vi kan si det så enkelt at vi gjør yoga for å få et godt liv – for å leve i kontakt med vår dypeste natur. Og for å utdype det enda et hakk – Det å være i kontakt med sin spirit, bety å velge å være mest mulig naturlig, slik vi var da vi ankom denne verden. Før vi ble preget av familien vår og samfunnet, alle reglene og religionene. Vi har alle et lys inne i oss, som forsøker å fortelle oss vår egen sannhet. Det spirituelle aspektet i Kundalini Yoga kan kanskje oppsummeres i et mantra vi ofte benytter – Sat Nam, som betyr Jeg er sannhet. Og ikke langt unna har vi også det «yogiske jubelropet» Wahe Guru – som kan oversettes med «Ekstase, fra mørke til lys«. Utover at et yogisk levesett er en sunn vitenskap for kroppen, står man selvsagt fritt til å følge hvilken som helst religion, politisk parti eller hva som helst annet man måtte ønske. Her er ingen regler eller begrensninger: Kun yoga. En ikke-religiøs teknologi, universelt utformet for alle; En vitenskap som jobber på kroppen og sinnet, for å elevere din spirit – Grenseløst, uten å diskriminere noe som helst. Slik virker den på kroppen .. Vi gjør yoga for å åpne blokkeringer vi har i kroppens energisystem. For å fristille og gjøre vårt sinn nøytralt og sterkt. Fjerne sperringer eller blokkeringer fra hendelser eller gamle følelser som kan sitte i kroppen. Som begrenser og ellers kun holder oss tilbake. Yoga hjelper deg til å skape en følelse av indre fred og harmoni, og ikke minst mental klarhet. Yoga gir deg verktøy for å overleve stress og interessekonflikter et hvert menneske stadig stilles overfor i en moderne verden. Og den bidrar til å utvide kreativitet og glede i livet. Kom som du er – gjør yoga for å bygge deg selv sterk. Fleksibel og stabil med kriyaer og meditasjoner Vi mennesker bærer i oss en potensielt massiv energi, og kundalini som yogaretning jobber på våre kropper for å frigi denne. Som et symbol på dette kan man høre voldsomme fortellinger om «reisning av Kundalinienergien», som ofte blir referert til som «En slange som ligger latent i våre ryggrader, som utfolder og kveiler seg opp via vårt kronchakra, videre ut i uendeligheten» osv. Dette finner man også ofte illustrert på bilder av chakrasystemet, som igjen er benevnelsen på energisentre i kroppen. For hver av de nøye sammensatte øvelsene i en kriya, som oversatt betyr komplett handling, åpner vi opp energiflyten i systemet, og vårt sinn fristilles. Og det er når denne energien får flyte fritt – at vi er klare for meditasjon. Det vil si: Da er det lett å oppnå en meditativ tilstand. Det er altså den meditative tilstanden som er målet med yogaøvelsene, men ikke for å «sitte på matta og meditere i seg selv» – De forskjellige meditasjonene sørger for at livet på utsiden av yogarommet er stabilt og sterkt. At vi som mennesker kommer oss høyreist gjennom livet. Stabil og fleksibel på samme tid. Ung i kropp, sinn og sjel. Glad, aktiv og entusiastisk. Du må ikke være supersprek, men fare for at du blir det Man må ikke være supersprek fra før, for å være med på en Kundalini yogatime. Men – Dette er en bonus du oppnår dersom du gjør yoga over lengre tid. Yoga som ”trening” påvirker kroppen og dens indre organer på mange måter. Du får smidighet og en mer utholdende muskulatur. Det påvirker fordøyelsen og hormonbalansen, som gir et sterkere og mer bærekraftig nervesystem. Det balanserer høyre og venstre hjernehalvdeler mot hverandre, og forbedrer blant annet dine søvnvaner. Forskjellen på Kundalini Yoga og andre yogatyper I utgangspunktet kan det konstanteres at Yoga – er yoga. Og med det mener jeg at all yoga leder til det samme, det er veien dit som er forskjellig. Et gjeng fjellklatrere kan eksempelvis velge å bestige et fjell via flere forskjellige ruter, men når alle kommer opp til toppen av fjellet, vil utsikten de ser være den samme. Kundalini Yoga som undervist av Yogi Bhajan ® er en svært kraftfull og effektiv form for yoga. Det vil si at de endringene man ønsker oppnå, skjer ganske raskt i forhold til andre typer yoga. Yogi Bhajan har levert fra seg et stort antall forskjellige teknikker, og et ganske så enormt materiale av spesifikke «oppskrifter» av kriyaer og meditasjoner. Dette er grunnen til at din Kundalinilærer kan skreddersy et yogaprogram som støtter akkurat dine spesifikke behov eller mål. Og siden dette er en form for yoga som alle lett kan greie ut fra et fysisk perspektiv – er dette også en trygg måte å stimulere kroppens iboende ressurser – hvor målet er sunnhet, glede og bevist tilstedeværelse i din kropp, ditt sanne sinn og spirituelle vesen. Og med metaforen om fjellklatrerne, nevner jeg som innledningsvis, at «Kundalini Yoga er snarveien til din sjel og ditt selv, og erfaringen av din ypperste skjebne. Snarveien til toppen av deg selv. Aktuell forskning på yoga og meditasjon viser klare og målbare resultater for mange av dagens stressrelaterte lidelser som blant annet nakke- og ryggproblemer, hodepine, depresjon, angst, vektproblemer og søvnløshet.

torsdag 7.02.19

hei ☕️

Jeg håper dere alle får en fin dag ! 

Jeg sitter her med frokost og et krus med svart kaffe. 

jeg vil bare minne deg på at du er sterk! 

 det vil alltid være mennesker der ute, som vil lete etter feil hos deg, kanskje til og med , med et smil om munnen.

ikke ta i mot negative «gaver». 

Dere vet, om noen vil gi meg en gave, men jeg sier: nei takk, jeg vil ikke ha den gaven. 

Er den min da ? 

Selvsagt ikke. Jeg tok den aldri imot.

det samme gjelder negative ord, og handlinger. 

Du behøver ikke å ta de imot. 

Det er ikke ditt ansvar , å ta imot negativitet , og vonde følelser , som egentlig tilhører personen som gir det til deg .

jeg ville bare minne deg på det ! ☕️😊

 

 

Onsdag 6.02.19 ☕️

Ikke vær redd for å prøve nye ting🙏🏻

Morgen, vanilje-kaffe 🎵☕️. Det er så utrolig godt det !

går fort unna den pakken med 8 porsjonsposer i, Så jeg tar det ikke hver dag, bare en gang imellom, da blir det liksom litt luksus 😀

 Da har alle fått seg en kopp med vanilje kaffe, det ble vel tatt imot, og det ble en god start på morningen . 

ingenting er så godt som litt hverdags-luksus innimellom! 

Jeg ønsker å fortelle dere om 2 fine apper. Først 113. Appen heter 113. 

Hvis det skulle skje deg noe, trykk på den, den får automatisk opp din posisjon, og om du ikke er i stand til å prate , så finner de deg alikevel.

den har allerede reddet liv.

du må godta at du deler din posisjon, last den ned , så får du instrukser for å sette i gang😊

den andre appen jeg vil foreslå er Fra helsedirektoratet :

Den heter heia meg! Der kan du sette deg mål om en sunnere livsstil, enten det gjelder røykeslutt, mosjon, bedre kosthold etc

den appen er også gratis. Om man setter seg et langtidsmål, og begynner litt forsiktig, så heier appen på deg😀

og kommer med råd, og oppfølging! 

Disse to appene syntes jeg er bra! 

Jeg syntes det er gøy denne uken jeg prøver meg som veganer. Jeg glemte meg i går å tok litt melk i kaffen . 

Men kjøpte kokos- melk i går .

skal den være så tykk flytende??  Det var som krem , og smaken var så som så ! 

Men  interessant å prøve noe helt nytt, som fascinerer meg. 😊

Har noen av dere noen oppskrifter på veganer mat, så er jeg veldig takknemlig om dere kunne fortelle meg om de. Så håper jeg akkurat deres dag blir god, ta godt vare på dere selv Og deres kjære ! Husk å ha et åpent sinn, og vær raus ovenfor andre! 

Love🌎

Dette er appen : heia meg !

113 appen er en trygghet å ha !

Prøve ? Skader ikke å gi det et forsøk😊

5.02.19 ☕️🙏🏻

Noe å tenke på! Å tenke litt anderledes enn før? Være litt mer kreativ, gjøre noe du alltid ville gjordt , gjøre noe...different ☕️

Jeg ønsker deg en god tirsdags morgen ☕️

Sitter her med litt morgen-jazz, i morgen kåpe , med knekkebrød og kaffe 🎵☕️🎵

ungdommen i huset er supertrøtte i dag!  

Jeg maser som vanlig, altså en helt vanlig morgen med ten-åringer !  

Jeg er også spesiellt trøtt i dag, selv om jeg har sovet hele natten. 

Får «hive innpå» et par kopper til med kaffe. 

sengen i stua knakk et ben for et par dager siden.

så i natt har jeg hatt madrassen på gulvet , foran ovnen! 

Føltes nesten som friluftsliv😊

sovet kjempegodt vi ! 

I dag er det 5 dager til visning. 

Så , selv om jeg blir kvalm av å tenke på å rydde nå, så er det bare å starte ryddingen igjen:) 

for det er ikke sånn at det fortsatt er super-ryddig her , neida, det blir fort rotete igjen !

Jeg har noe irriterende papir-arbeid jeg må gjøre, noen telefoner jeg må ta, ikke som i å stjele telefoner , men å ringe til noen mennesker .så er det kurs kl 13.30.

vet dere? At jeg ønsker dere en god og kanskje en litt magisk dag i dag! Love🌎

Jeg blir alltid fasinert av dyre-videoer 😃

Noen. Gode tips😊for de som er nyskjærrige på vegan-mat😘

Its all about The money...😡😡

4.02.19

Dagens frokost🙏🏻☕️

Morgen-kaffen er så utrolig god ☕️

Det er noe med det å stå opp litt tidligere enn man behøver!

I dag var en sånn dag.

Masse frukt på tallerken , kaldt vann, og nydelig kaffe !  

Og selvsagt tran, ingen av oss elsker det, men vi tar det likevel! 

Jeg har lagt ut endel meditasjons-videoer, yoga-videoer, studiemusikk, hvordan rense både deg selv, og stedet du bor.

jeg starter alltid dagen med en stille meditasjon.

og etter det, er det ofte endel å gjøre. 

spesiellt i disse tider. Ang alt som har med rydding, og salg av leilighet, finne ny leilighet, 

når det står om så viktige ting, kan jeg ikke tillate meg selv å bli stresset .

og det har jeg brukt lang tid å lære ! 

Først for en liten stund siden klarte jeg å «puste med magen» slik at magen fylles opp av luft , når du sakte puster dypt inn gjennom nesen. 

Det var en deilig følelse ! 

Jeg har så mye glede av den livsstilen jeg har nå, at når jeg har flyttet, og har falt mer til ro, ang ting å gjøre i hverdagen, 

så, ønsker jeg å prøve meg på å lære bort endel teknikker, som egentlig er litt selvlært, men som fungerer så bra, at jeg ønsker å lære det vidre! 

Så det er en tanke som blir sterkere i meg, for vær dag som går. 

Skrivingen på boken min får jeg ikke til akkurat nå, i denne flytte-prosessen, fordi det krever så mye av meg både fysisk og psykisk. 

Pluss at jeg går på kurs annenvær mandag, og på yoga på onsdager ! Jeg unner meg det kurset , og yogaen. 

Det ble litt vondt i kroppen min etter yoga, så instruktøren sa at neste gang kan jeg sitte på en stol, og gjøre de enkle øvelsene. Høyre arm kan jeg ikke bruke, og man skal ikke presse seg i yoga. Det er noe med de messende ordene, den behagelige stemmen til instruktøren som gir meg mye.

utgangspunktet forrige omsdag var litt dårlig, da jeg hadde migrene. Så da burde jeg nok holdt meg hjemme☕️

Jeg håper dere alle får en fin dag, at dere har et åpent sinn, og jobber med å bli kvitt baksnakking, sjalusi, bitterhet etc, for de av dere som har dette! 

Pakk det inn i en pakke og kast disse vonde følelsene fra dere. Begynn å prat pent om andre, husk at vi alle er forskjellige ! Og det er greit. 

Når du blir kvitt lysten til å baksnakke, være sjalu, eller å være bitter , ja fra den dagen vil du føle deg bedre.

og du er med på å gjøre verden til et bedre sted å være i for alle! 

Det starter alltid med at man må jobbe med seg selv❤️

Love🌎

Veldig fin som bakgrunn når du leser, gjør lekser etc💕

3.02.19

På tide å måke snø på min veranda 😱😱

Ja du leser riktig, det kan være dårlig energi i huset ditt. Sett denne på TV, eller data la den spille seg ferdig med bra lyd. Om det virker eller ikke, det merker du jo selv 😀 kun et tips 🤣

Det onde smilefjeset på slutten der, skulle ikke være med😱 kom borti noe!

Søndag, og jeg må måke snø på min veranda 😱 hakke sett på makan ! 

Men må vente til gutta kommer hjem , dette klarer jeg ikke med denne nakken som fremdeles er helv..vond ! 

Det har vært en helg med mye hviling. 

Jeg har ikke hatt noe valg, og kroppen sier ifra når det er umulig å arbeide mer. 

Jeg kjenner ingen grenser når jeg jobber og bærer, jeg kan brøle når det gjør vondt, men fortsetter alikevel ! 

Da skal det være så perfekt som mulig her den 10.02, da er det visning her fra kl 15-16.

så jeg kan holde meg rolig litt til😊

nok om det vakre mennesker, i dag er det en slags «ute-dag» har jeg fått med meg! 

Og det er strålende vær! Helt nydelig! Jeg har foreløpig hatt nok med å ta en dusj, spise frokost( lunch) med mine sønner , og nok en gang hvilt meg litt. 

Jeg håper jeg klarer å komme meg ut litt før det blir mørkt. 

Jeg fant nitrokaffe nederst i en skuff i kjøleskapet, og lurer på om jeg skal ta et glass til. 

Jeg kjøpte meg et lite lager, da jeg fikk hvite at de skulle slutte å selge de. Da kostet de 5 kr boksen. Så jeg kjøpte for en hundrelapp 😊

pure coffee.. inget sukker! 

Jaja, den slo tydeligvis ikke an. 

Her ligger katten i sola ved vinduet . Han elsker varme! Så det er enten ved vinduet når det er sol, eller ved ovnen, når jeg har slengt inn litt ved.

nå tenkte jeg at lille kanin skal få ut å grave litt i snøen❤️

Han elsker det!

så må dere kose dere masse alle sammen! Love🌎

Ta deg tid🙏🏻Det er så verdt det❤️

2.02.19 🙏🏻

Håper dere alle får en god morgen og en god dag! Jeg har ikke en supergod morgen , da nakken har slått seg helt vrang, og jeg kan bare legge hodet til den ene siden! Mye vondt i dag ! Men når vi har klagingen unnagjort, så må jeg si at alt arbeidet har gitt en veldig bra bolig annonse.

Jeg er fornøyd med den!  

Jeg skal prøve å få lagt den ut her på bloggen . Jeg kan ikke få penger av å blogge her, men jeg har lov å selge ting.

Allt bloggsamfunn har sine egne regler.

Nå blir det frokost her.

Frokost og lørdag ☕️

Miljøvennlig, økologisk , bærekraftig, gjenbruk ..vi er forhåpentligvis på vei til en bedre livsstil, men jeg lurer på endel ting..

alle som kjenner meg vet at jeg er opptatt av miljøet. 

Jeg har sortert skrotet mitt i gjennomsiktige poser,  og inni meg visste jeg allerede da, at Aldri mer. Aldri mer kjøpe ting som skal kastes om kort tid.

vi har hatt ting fra barna var små, så det er klart at da blir det litt ekstra å sortere , men når jeg hadde sortert bort det jeg skulle gi til India , det jeg skulle gi til Aktivum, eller til kjente, og så skulle jeg sortere til søppelfyllinga. Så nå lurer jeg på: hjelper det å sortere skrotet til søppelfyllinga ? 

Ja jeg vet jo at det hjelper, men hjelper det nok? 

Jeg tror vi har større problemer i vente ang søppel, og ikke minst bli kvitt det. 

Det var et problem med flatskjermene (TV, PC ) 

det gav så mange miljø-gifter leste jeg.

blir det sånn med El-biler også? Eller avgir det ikke mer miljø-gifter enn en vanlig bil? 

Jeg stiller med vilje litt «naive» spørsmål her, fordi mange lurer. 

Hvordan måler vi miljø giftene? 

Om jeg brenner plastposer i ovnen min, eller om de gjør det på en miljø-stasjon(søppelfylling), er det mer miljøvennlig om de brenner det? Itilfelle hvorfor ? 

Når jeg ønsker å kjøpe mye grønnsaker, og mye frukt til barna og meg, hvorfor er alt pakket inn i plast ? Hvorfor ligger ikke frukt og grønt i beholdere, hvor vi kan ta en mini-spade og ta det i miljøvennlig emballasje , papirposer, som ved smågodteriet? 

Hvorfor er ikke kollektiv transport billigere? 

Hvorfor sprøyter de maten vår? 

Det er så mange spørsmål, og jeg håper samfunnet snart blir mer miljøvennlig. At noen tar tak. At noen lager forandringer . 

Jeg og flere med meg, bryr oss ikke om at frukten ser knall innbydende ut i 3 uker , fordi den er sprøytet, og er full av kjemikalier.

jeg ville heller kjøpt mindre pene epler, med kortere holdbarhet , når jeg vet at det er sunnere for barna og meg. 

Mange rare spørsmål her, som kan oppfattes som dumme og naive. Men jeg spør for andre også.

og vi må få lov å spørre, og sette spørsmålstegn ved alt dette! 

Jeg har mye mer å si, men nå ønsker jeg dere alle en god dag! Love 🌎

 

1.02.19

😊 da er februar kommet! Da er vi godt i gang med 2019. 

Det kommer til å bli et år som blir et forandringens år for min herlige familie. 

Jeg satt og tenket på det i går kveld . At vi har bodd her i så mange år ! 

Så mye som har hendt de årene vi har bodd her. På godt å vondt ! 

Det er noe med den «gamle atmosfæren»

den som sitter i veggene.

det som ikke går an å lufte vekk.

de opplevelsene som henger igjen .

jeg kjenner det under meditation, og den eneste måten jeg kan forklare det på, 

er å si at det skal bli godt å puste, og leve i en ny leilighet.

ny atmosfære .

jeg har med meg enda mer erfaring på enkelte områder, denne gangen jeg flytter. Enn den gangen jeg flyttet hit. 

Jeg tar med meg en det jeg har lært gjennom daglig meditasjon . Jeg har holdt på med det lenge nå, det tok lang tid å lære seg, å finne denne indre roen vi higer etter. Det er ikke gjordt på et blunk. Gjennom meditasjon, yoga, de øvelsene jeg klarer, mye som stopper seg selv, pga vondter, men fokuserer alltid på det jeg klarer, husk yoga skal aldri gjøre vondt.

i begynnelsen gjorde jeg det så feil, men nå har jeg funnet min måte. Mindfullness, er også en måte å behandle både sinn og kropp på, så jeg er en person uten indre stress nå, jeg er trygg på meg selv, og føler meg sterkere og mer harmonisk enn på lenge.

det føles så godt å ha finnet roen i det jeg gjør, og i den jeg er.

alt arbeidet med bodene, vanvittig rydding og vasking før bildene fotografen tok i går, har gitt meg styrke , og jeg har klart å trosse sykdom, pisket meg selv vidre. Til jeg var fornøyd med resultatet . 

Jeg går aldri tilbake til en tilværelse med et uryddig hjem mere, 

jeg er takknemlig! 

la meg likevel få klage litt i dag , for nakken har låst seg, og jeg blir kvalm og uvel av det .

jeg må legge meg å hvile noen timer. Paracet er intatt, og jeg håper at jeg er litt bedre om en liten stund .❤️Ha en nydelig fredag ! Love🌎

når man endelig kan senke skuldrene litt, så kommer altså dette. 

Jeg satser på en helg uten rydding , jeg hadde ikke klart det nå heller.

så er det på igjen om noen dager , for å fixe til visning.

Og jeg får leie leilighet innen Rælingen kommune !

det er her vi ønsker å være! 

Love🙏🏻